Blogging Billie Jean King National Tennis Center i New York
US Open 2017

Det är snart dags för den fjärde och sista Grand Slam turneringen för året – US Open. Årets upplaga spelas som vanligt på USTA Billie Jean King National Tennis Center i New York och spelas på hardcourt. Turneringen innehåller både singelspel på dam-och herrsidan samt dubbel och mixat dubbelspel. Nytt för årets upplaga är att en av centercourtsen har bytts ut, Louis Armstrong Stadium som revs efter 2016 års upplaga har ersatts med nya Grandstand som är den näst största efter mäktiga Arthur Ashe Stadium. Regerande mästaren på herrsidan, Stan Wawrinka missar turneringen på grund av en knäskada som gör att han blir borta resten av säsongen.

Mycket av sportsnacket i USA handlar annars just nu om superfajten mellan Floyd Mayweather Jr och Conor McGregor som avgörs den 26:e augusti i T-Mobile Center i Las Vegas. Fajten har snackats upp sedan den bekräftades i juni i år och ordkriget mellan Floyd Mayweather Jr och Conor McGregor har varit massivt. Matchen mellan Mayweather och McGregor sänds live på lördag, och nu är det äntligen dags att få en avgörelse i denna omtalade, historiska matchning.

Favoriterna på herrsidan

Rutinerade Roger Federer som har gjort en fantastisk comeback under säsongen trots sin ålder och bland annat vunnit Wimbledon är favorit inför turneringen med ett snittodds på runt 2,50. Andra topptippade spelare är Rafael Nadal med odds runt 3,75 och Alexander Zverev med odds runt 7,50. Federer vilade också efter Wimbledon och hoppade över Roland Garros i Paris (där Nadal tog sin historiska tionde seger) för att träna inför US Open.

Det är inte bara Stan Wawrinka som missar turneringen på grund av skada utan även Novak Djokovic har fått avsluta säsongen i förtid. Djokovics spel har inte varit lika bra som tidigare säsonger för den forne världsettan och en krånglande armbåge är det som kommer hålla honom borta från spel under resten av säsongen. Övriga topptippade är bland annat Andy Murray och unge Nick Kyrgios.

Favoriterna på damsidan

På damsidan blir turneringen en häftig kamp om vem som blir världsetta. Karolina Pliskova, Garbine Muguruza, Elina Svitolina, Simona Halep och Caroline Wozniacki har alla chanser att bli etta på WTA-rankingen efter US Open 2017 och snittoddsen visar att Muguruza och Azarenka är favoriter att vinna turneringen med odds runt 5,50 respektive 7,00.

Även Simona Halep och J Konta är topptippade. Wozniacki anses på förhand inte vara en av de tio favoriterna och jagar fortfarande sin första Grand Slam turnering. Sitt bästa facit har hon dock just i US Open där hon nått final både 2009 och 2014.

Spelarna som kan skrälla

Många i tenniseliten har tillhört den i många år där Roger Federer och systrarna Williams kanske är de bästa exemplen på det. Men det kommer massvis med spelare som vill ta över touren från “the big four” (Federer, Nadal, Djokovic och Murray) och systrarna Williams.

Här är några av spelarna som kan komma att utmana:

  • Jelena Ostapenko är född 1997 och har utvecklats mycket under året och klättrat upp på en tolfteplats på världsrankingen. Hon tog sin första Grand Slam titel i Paris 2017.
  • Ana Konjuh är också född 1997, har varit proffs sedan 2012 och har precis som Ostapenko klättrat på världsrankingen under 2017. Kroatiskan är för närvarande rankad på 22:a plats.

Andra talanger att hålla koll på, på damsidan är ryskorna Sofya Zhuk, född 1999 och Darya Kasatkina, född 1997 samt amerikanskan CiCi Bellis, född 1999.

På herrsidan hittar vi talanger som Nick Kyrgios, australiensaren som tog sig till tredje rundan i förra årets upplaga av US Open och som rankas som en av favoriterna i årets upplaga. Denis Shapovalov, kanadensaren född 1999 som precis har nått sin högsta ranking och trots sin unga ålder redan är topp 70 på världsrankingen.

Frances Tiafoe, precis bakom Shapovalov på världsrankningen hittar vi den ett år äldre amerikanen som räknas som ett av USA:s stora framtidslöften inom tennisen. Övriga unga spelare att hålla koll på, på herrsidan är: Kasper Ruud (Norge) och Felix Auger-Aliassime (Kanada).

About the author

Related Post

Vi är Tennisnews.nu

Välkommen till Tennisnews.nu! Vi hoppas du som läsare får en trevlig stund hos oss.

Vi arbetar nära våra läsare och ser gärna fram emot att få höra dina synpunkter, önskemål eller förslag till sajtförbättringar.

Läs mer om oss här eller hör av dig: