ITF Tennis Logo

Det Internationella Tennis Förbundet (International Tennis Federation) – eller ITF – är den ledande organisationen för junior-, herr-, dam-, senior- handikapp- och strandtennis (beach tennis). Förbundet är det äldsta för sporten tennis och grundades så tidigt som 1913 av International Lawn Tennis Federation (då bestående av 12 nationella tennisförbund). År 2016 är ITF affilial för 211 nationella tennisförbund och sex regionala föreningar.

Ansvar

ITF:s styrande huvudansvar innefattar upprätthållning och verkställning av tennissportens regler, reglering av internationella lagtävlningar, marknadsföring av sporten och bibehållandet av sportens integritet via anti-doping- och anti-korruptionsprogram. ITF är en samarbetspartner till de professionella elittennisförbunden ATP och WTA, där de gemensamt arbetar för att främja tennissporten.

Turneringar

ITF organiserar årligen världens största lagturneringar, däribland Davis Cup, Federation Cup samt VM i Mixed Tennis – Hopman Cup. Det är också ITF som tillsammans med den Internationella Olympiska Kommittén arrangerar tennisgrenen under sommar-OS och de paralympiska spelen. Dessutom är det ITF som sanktionerar Grand Slam-turneringarna liksom en tour – ITF-Circuit – som sträcker sig mellan samtliga åldrar, från junior- och professionell tennis till seniorer liksom handikapptennis och beach tennis. ITF har också ett rankingsystem för samtliga av dessa discipliner.

Vi är Tennisnews.nu

Välkommen till Tennisnews.nu! Vi hoppas du som läsare får en trevlig stund hos oss.

Vi arbetar nära våra läsare och ser gärna fram emot att få höra dina synpunkter, önskemål eller förslag till sajtförbättringar.

Läs mer om oss här eller hör av dig: