Fotbollslag FC Stockholm Internazionale
FC Stockholm Internazionale

En resa från division sju till division två på bara åtta år – en bedrift som få lag kan skryta med, särskilt i Stockholm. Vi står här idag som det enda laget från Stockholms innerstad, från division 2 och uppåt, som spelar och tränar på naturgräs. Vår hemmaplan är ingen mindre än Kristinebergs IP på Kungsholmen, en av Sveriges mest anrika arenor. Ibland gör vi även gästspel på Stockholm Olympia Stadion. I Division 2 Svealand tar vi nu plats och har redan lockat större publik till våra hemmamatcher än flera lag i division 1.

Att bygga upp något så unikt som FC Stockholm Internazionale är ingen enkel uppgift. Vi strävar efter att skapa inte bara ett framgångsrikt lag, utan också ett starkt varumärke och en engagerad supporterskara. Vi gör detta utan geografiska begränsningar, utanför kommunens eller ortens trygghet. FC Stockholm är något som ännu ingen har lyckats åstadkomma.

Vår resa började den 22 oktober 2010 när FC Stockholm Internazionale föddes. Första året dominerade vi division H7J, och sedan dess har vi konsekvent stått som segrare i olika divisioner. Vi har växt inte bara i prestation utan även i support och engagemang. Att dra in spelare med imponerande meriter, som Elias Storm, visar på vår ambition att vara i toppen.

År 2013 blev en vändpunkt när vi inte bara bytte hemmaplan till Kristinebergs IP, utan också slog ett 54 år gammalt svenskt rekord för antal seriematcher i rad utan förlust. Vi har ständigt höjt ribban för oss själva, även under mellanåret 2014. 2015 tog vi in Daniel Nannskog som tränare och nådde det bästa resultatet någonsin i Stockholms Fotbollsförbunds högsta serie.

Året 2018 var särskilt minnesvärt. Trots att vi blev omsprungna i serien och tvingades kvala, visade vi styrka och vann över både IFK Ölme och IK Sleipner för att säkra vår plats i division 2. Ingen annan stockholmsklubb har klättrat så snabbt i det svenska seriesystemet.

Våra utmärkelser under åren 2011–2014, med historiska 55 seriematcher utan förlust, är ett bevis på vår konsekventa framgång och engagemang. Vi vill tacka alla inblandade – spelare, tränare, supportrar och alla som har bidragit till att göra FC Stockholm till det unika laget det är idag. Tillsammans fortsätter vi sträva mot nya höjder och utmana gränserna för vad som är möjligt inom svensk fotboll.

About the author

Vi är Tennisnews.nu

Välkommen till Tennisnews.nu! Vi hoppas du som läsare får en trevlig stund hos oss.

Vi arbetar nära våra läsare och ser gärna fram emot att få höra dina synpunkter, önskemål eller förslag till sajtförbättringar.

Läs mer om oss här eller hör av dig: