Blogging
Kända tennisspelare

Tennis är en av världens populäraste sporter och givetvis finns det många kända tennisspelare att skriva om. Både spelare som var stora förr men som nu pensionerats och spelare som är aktiva just nu. Här på Tennisnews.nu kan du läsa om nyheter från tennisvärlden. Vi ger dig också tips om olika saker, såsom hur du jämför priser på biljetter till tennismatcher.

Kända tennisspelare genom tiderna

Många rankar Roger Federer som den bästa tennisspelaren någonsin. Han slutade spela så sent som 2022 och tog under sin karriär hem hela 103 titlar. Den schweiziske spelaren spelade på elitnivå i 24 år och även som 40-åring besegrade han andra världsledande spelare. Federers största styrka som tennisspelare var hans mångsidighet, han kunde hantera alla slag väldigt effektivt.

Spanska Rafael Nadal är också en spelare som är riktigt bra. Dessutom är han fortfarande aktiv proffsspelare. Nadal blev proffs 2001 och har kammat hem över 90 titlar under karriären än så länge. Han kallas för grusbanans kung eftersom han spelar allra bäst på grus.

En annan känd tennisspelare som ännu är aktiv är Novak Djokovic. Den här serbiska spelaren har egentligen inga tekniska svagheter och en styrka är hans förmåga att snabbt vända försvar till anfall. Han har legat som världsetta 373 veckor i rad, vilket är svårslaget.

Svenska kända tennisspelare

Sverige är ett litet land men det finns en del kända svenska tennisspelare också. Björn Borg är helt klart den största svenska tennisspelaren och han är även känd i modevärlden. Han har tagit hem 11 singeltitlar under sin karriär, flest bland de svenska tennisspelarna genom tiderna. Björn Borg är inte bara känd i Sverige, utan i hela världen.

En annan känd svensk tennisspelare som tagit världen med storm är Stefan Edberg. Under hans karriär stod han som segrare i Wimbledon två gånger. Han har även vunnit en del andra Grand Slam-turneringar. Edberg kammade hem titlar både i singel- och dubbeltennis.

Givetvis finns det även kända tennisspelare på damsidan. En svensk kvinnlig spelare som tagit sig upp bland topp 10 bland världens bästa singelspelare är Catarina Lindqvist. Det var år 1985.

Se kända tennisspelare live

Du som älskar tennis kan köpa biljetter och se kända tennisspelare liv. Om du dessutom jämför priser behöver du inte oroa dig över att det kostar mer än det smakar. Att sitta i publiken när en favoritspelare spelar är en svårslagen upplevelse. Känner du någon annan tennisintresserad person kan ni göra en tennisresa tillsammans.

About the author

Related Post

Vi är Tennisnews.nu

Välkommen till Tennisnews.nu! Vi hoppas du som läsare får en trevlig stund hos oss.

Vi arbetar nära våra läsare och ser gärna fram emot att få höra dina synpunkter, önskemål eller förslag till sajtförbättringar.

Läs mer om oss här eller hör av dig: