Blogging Svenska kända tennisspelare
Svenska tennisspelare – De bästa tennisspelarna i svensk historia 

Under årens gång har Sverige levererat ett gäng grymma svenska tennisspelare. I toppen finns bland annat Björn Borg och Stefan Edberg, men det finns även flera andra kända tennisspelare från vårt avlånga land. 

I denna artikel tittar vi lite närmare på vilka olika svenska tennisspelare som finns, och vilka som egentligen varit bäst. 

Topplista – tennisspelare herrar sverige

Bland herrarna finns det många svenska tennisspelare som gjort succé på tennisplanen, både i Sverige och internationellt. Nedan har vi sammanställt en topplista på fem svenska tennisspelare som vi anser vara de bästa i svensk historia. 

Björn Borg

Det är omöjligt att prata om svenska tennisspelare utan att dra upp Björn Borg. Björn Borg är trots allt ett namn som är synonymt med tennis, inte bara i Sverige utan över hela världen. 

Det är väldigt få tennisspelare som har lyckats konkurrera med de prestationer som Björn Borg åstadkom under sin tenniskarriär. Under sin karriär lyckades Björn Borg med flera fina bedrifter, som till exempel kammade han hem 5 stycken vinster i Wimbledon och  6 vinster i Franska Öppna. 

Stefan Edberg 

Stefan Edberg är en annan svensk tennisspelare som gjort stor inverkan inom svensk tennis. Som bäst var Edberg rankad som nummer 1 både inom singel och dubbeltennis. Han har stått som segrare två gånger i Wimbledon och han har flera andra vinster i andra Grand-Slam turneringar. 

Stefan klassas enligt många vara en av de främsta tennisspelare genom tiderna och när det gäller svenska spelare finns det nog bara en som kan mäta sig med hans nivå. Det är givetvis ingen mindre än självaste Björn Borg, som vi redan diskuterat i denna artikel.

Svenska tennisspelare

Mats Wilander

På tredje plats på listan har vi Mats Wilander, en otrolig tennisspelare som kammat hem vinster som få lyckas med. Under 1998 blev han rankad till den bästa singel spelaren i hela världen, något som inte går att förminska. Mats Wilander lyckades även kamma hem vinst vid 7 stycken Grand Slam turneringar, vilket få spelare har lyckats med. 

Efter succéerna Björn Borg, Stefan Edberg och Mats Wilander blev det en liten svacka i svensk tennis, vilket är något som vi skrivit om här. Den höga nivån av tennis som spelats av dessa tre spelare var svår att uppnå för framtida spelare. 

Jonas Björkman 

En annan av alla kända svenska tennisspelare är Jonas Björkman, som anses vara en av de bästa på svensk mark. Han har både varit rankad som den bästa dubbel spelaren i världen samt som den fjärde bästa tennisspelaren i världen.  

Thomas Johansson 

På femte plats hamnar Tomas Johansson, en svensk Grand Slam-vinnare. Under 2002 blev han rankade som den 7:e bästa spelaren i världen vilket ger honom en självklar plats på vår lista. 

Topplista – svenska kvinnliga tennisspelare 

Det är inte bara på herrsidan som Sverige levererat många bra svenska tennisspelare, utan även på kvinnosidan. Nedan har vi satt ihop en topplista på tre grymma kvinnliga tennisspelare från Sverige. 

Svenska kvinnliga tennisspelare

Catarina Lindqvist 

Först ut på vår topplista av svenska kvinnliga tennisspelare är Catarina Lindqvist. Detta är en tennisspelare som hamnade på plats 10 av de bästa singelspelarna i hela världen. Det finns inte någon kvinnlig tennisspelare från Sverige som tidigare haft en lika hög placering, så givetvis får hon för första placering. 

Carina Lindqvist lyckades dessutom kamma hem många titlar och till semifinal i flera olika Grand Slam turneringar. 

Sofia Arvidsson 

En annan grym kvinnlig tennisspelare är Sofia Arvidsson som blev rankad till den 29:e bästa tennisspelaren i världen under 2006, året innan den stora skandalen mellan Nikolay Davydenko vs. Martin Vassallo ägde rum. 

Sofia är en av de få spelare som fortfarande är aktiv, dock spelar hon padel istället för tennis just nu. 

Åsa Svensson 

Vår tredjeplats för svenska kvinnliga tennisspelare ges till ÅSa Svensson,  som 1996 blev rankad som den 26:e bästa tennisspelaren i världen. Hon har vunnit flera prestigefyllda tennis titlar, men dessvärre ingen Grand Slam-titel. 

About the author

Related Post

Vi är Tennisnews.nu

Välkommen till Tennisnews.nu! Vi hoppas du som läsare får en trevlig stund hos oss.

Vi arbetar nära våra läsare och ser gärna fram emot att få höra dina synpunkter, önskemål eller förslag till sajtförbättringar.

Läs mer om oss här eller hör av dig: