Blogging Roland Garros odds
Roland Garros Odds

Den 29 maj kulminerar en rafflande grussäsong då Franska öppna går av stapeln i Paris. Om vi tittar på Roland Garros odds 2017 så är Rafael Nadal den solklara favoriten. Spanjoren har imponerat stort under grussäsongen 2017 och stått som segrare i Monte Carlo, Barcelona och nu senast i Madrid. Rafa tar ledigt från touren veckan före Grand Slam-turneringen, precis som de flesta andra toppspelare.

Förutom Alexander Zverevs skrällseger i Rom, har det mesta på ATP-touren handlat om Federer och Nadal.  Det har varit spridda skurar i 2017 års grussäsong, vilket gör att det inte finns någon självklar utmanare till Nadal i Franska öppna.

Novak Djokovic får nog ses som den Nadals största hot då serben tagit sig till final i fyra av de fem senaste Franska öppna (dock endast med en vinst). Djokovic har dock haft en trög säsong 2017 och inte vunnit någon tävling sedan Quatar Open i början av januari. Nole spelade dock sin bästa tennis i semifinalen mot Thiem i Rom.

Roland Garros bana

Medan Roland Garros Centre Court-bana håller på att förberedas inför två veckor av action, tränar Djokovic för fullt för att maximera sina chanser mot Nadal. Odds på att han vinner turneringen är dock fortfarande allt annat än låga.

Trögt har det även gått för ATP-rankingens etta Andy Murray. Britten har inte stått som segrare i någon turnering sedan Dubai Tennis Championship i slutet av februari och att Murray skulle utgöra ett hot mot Nadal i Franska öppna 2017 får ses som högst otroligt.

Roland Garros favoriter på ATP-sidan

Sex huvudfavoriter

  • Rafa Nadal (odds: 1.80)
  • Novak Djokovic (odds: 4.25)
  • Dominic Thiem, Andy Murray och Stan Wawrinka, vars vinst ger mellan 10 och 13 gånger pengar, beroende på bettingsidan
  • Alexander Zverev – odds ligger inom intervallet mellan 15 och 20, beroende på spelbolaget

Underdogs (med odds på kring 50.00)

  • Juan Martin del Potro
  • Kei Nishikori
  • Milos Raonic
  • Grigor Dimitrov
  • David Goffin
  • Nick Kyrgios

Odds på att Federer kammar hem segern

Roger Federer Roland Garros Franska öppna 2017

För bara några veckor sedan var det låga odds på att Federer kammar hem segern i Franska öppna 2017. Efter att ha vunnit Australian Open i januari har schweizaren haft en strålande vårsäsong med vinster i både Indian Wells Masters och Miami Open.

Federer har dock valt att skippa grussäsongen 2017 och meddelade i mitten av maj att han även kommer att avstå Franska öppna. I ett officiellt uttalande skrev 35-åringen att han planerar att spela på ATP-touren i många år framöver och därför inte vill riskera att slita ut kroppen genom att hastigt skifta underlag.

Denna klassiska turnering, som gjorde Björn Borg till en av Sveriges största idrottsstjärnor genom tiderna, är en av årets höjdpunkter för tennisfans i hela världen. Det är verkligen synd att Roger Federer har bestämt sig för att skippa den i år. Vi på Tennisnews anser fortfarande att det är Björn Borg som med sina sex Roland Garros-vinster och fem Wimbledon-titlar som är världens bästa tennisspelare i historien. Vi ändrar nog vår uppfattning om Federer lyckas kamma hem Franska öppna mot alla odds nästa år.

Nadals chanser att vinna Franska öppna för 10 gången

I dagsläget finns det endast en storfavorit att kamma hem Roland Garros 2017: Rafael Nadal. Nadals chanser att vinna Franska öppna för 10 gången får ses som stora, speciellt då den fjärderankade spanjoren visat framfötterna under april och maj månad med sammanlagt tre turneringsvinster.

Värt att nämna är även att Nadal är mesta mästare i Franska öppnas singelturnering med sammanlagt nio titlar (2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013 och 2014). Förra året blev det dock ett snöpligt slut i turneringen då Nadal fick lämna walkover i tredje rundan på grund av en handledsskada, något som antagligen triggar spanjoren ännu mer att komma tillbaka och vinna Franska öppna i år.

Roland Garros WTA: favoriter på damsidan

Simona Halep odds Grand Slam Franska

Om vi tar en titt på Roland Garros WTA och favoriter på damsidan finns ett namn som sticker ut: Simona Halep. Den 25 år gamla rumänskan har visat fin form under grussäsongen med en förstaplats i Madrid Open och en andraplats i Italian Open.

En annan spelare som är värd att hålla ögonen på är Elina Svitolina. Ukrainskan har redan fyra segrar i år, varav en var i finalen i Italien Open mot Simona Halep. Svitolina är dock relativt oerfaren i Grand Slam-sammanhang och har ännu inte tagit sig längre än till en kvartsfinal i någon av de fyra stora turneringarna.

Huvudfavoriter på WTA-sidan enligt spelbolag

  1. Simona Halep med genomsnittliga odds på 4.5
  2. Elina Svitolina (ger ca 9 gånger insatsen)
  3. Garbine Muguruza (odds på 10.00)
  4. Kristina Mladenovic, Angelique Kerber, Karolina Pliskova och Svetlana Kuznetsova (odds på alla dessa tennisspelare är mer eller mindre detsamma – ca 15.00)

Dubbel och mixed

Trots att singelmatcherna i Franska öppna får tveklöst mest uppmärksamhet, så kommer dubbel och mixed även att bjuda på massvis av tennisunderhållning. I herrarnas dubbel hålls det förstarankade paret Henri Kontinen/John Peers som favoriter, tätt följda av fjolårets vinnare Feliciano López/ Marc López.

På damsidan är schweiziskan Martina Hingis och taiwanesiskan Chang Yung-jan storfavoriter. Även I Mixed Double håller vi Martina Higins, tillsammans med indiern Leander Paes, som favoriter att vinna även i år.

About the author

Related Post

Vi är Tennisnews.nu

Välkommen till Tennisnews.nu! Vi hoppas du som läsare får en trevlig stund hos oss.

Vi arbetar nära våra läsare och ser gärna fram emot att få höra dina synpunkter, önskemål eller förslag till sajtförbättringar.

Läs mer om oss här eller hör av dig: